ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

VIII-ми Национален ученически конкурс по актьорско майсторство в Пловдив

Учениците се представят с монолози, откъси от пиеси, куклени етюди и части от проза. Конкурсът се провежда в 3-то ателие на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив е домакин на Национален ученически конкурс по актьорско майсторство. Откриването е в петък – 25 март, в 9.30 часа в НГСЕИ.

„В престижния Национален ученически конкурс по актьорско майсторство, който Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив организира за 8-ми път участват  талантливи ученици от цялата страна от средните училища по изкуствата и младежки театрални формации. Учениците от първа възрастова група – от 8 до 11 клас, но ненавършили 18 г. до завършване на конкурса, участват в надпревара за стипендия, която Министерство на културата отпуска при условията на Наредбата за закрила на деца с изявени дарби. От миналата година стипендиите са вече в три отделни категории: актьорско майсторство за драматичен театър, за куклен театър и за пантомима“, разказа директорът на гимназията Николай Томов.

Още по темата четете в Капана.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина